TE ZIEN - VillaLePont|kinderen|vakantie|vakantiehuis|vakantievilla|Ardeche|Frankrijk|Wifi|Zwembad|Airco|Zoover|Gites.nl|Zuid-Frankrijk|Gezin|Kindvriendelijk| kinderen-in-frankrijk|kindervakantie|Zon|Vakantie|Huis|Huisje|Wijn|karten|adventure|markt

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

TE ZIEN

ACTIEF

In de omgeving van onze villa is van alles te zien en te doen. Op de volgende pagina's  tref je een willekeurige selectie aan van dorpjes,stadjes,watervallen en activiteiten. Veel plezier met alles bekijken! In het huis ligt een uitgebreide collectie met folders klaar, over allerlei dingen die er te zien en te doen zijn in de buurt.


AUBENAS

Op 25 minuten rijden van Darbres ligt de stad Aubenas. Het heeft een stedelijke band met de Nederlandse plaats Delftzijl. Een plaats met een groot kasteel, uit de 12e eeuw, wat nog als stadhuis gediend heeft en het heeft een erg gezellig centrum om te winkelen. Je kunt het kasteel bezichtigen. Op zaterdagochtend is er een leuke markt in Aubenas. Je kunt hier alle lokale specialiteiten kopen, van heerlijke saucissons, olijven tot wijn!


GORGES DE L'ARDÈCHE

De onstuimige Ardèche heeft hier een diep ingebed erosiedal met nauwe bergengten uitgesneden. De Gorges de l’Ardèche, met hun nu eens kolkende blauwe stroomversnellingen dan weer rustige waterspiegel in smaragdgroen en azuurblauw, zijn sinds 2001 een nationaal beschermd natuurpark. Ze beslaan 200.000 ha. bijna het hele zuidwestelijke deel van het departement. De Gorges zijn een van de grootste canyons van Zuid-Frankrijk.De soms vredige, soms kolkende Ardèche slingert zich door het hoge kalkplateau langs het woeste natuurschoon over 32 km tussen Vallon-Pont d’Arc en Saint-Martin-d’Ardèche. Je kan de adembenemend mooie Gorges verkennen per kano, te voet en met de auto. De D290 loopt langs de Gorges van Vallon naar St. Martin d'Ardèche, waarbij je langs diverse uitzichtspunten komt.


ROCHEMAURE

Dit dorp heeft veel historie. Je vindt er een 12e eeuws kasteel, een kapel "Notre Dame des Anges" uit de 13e eeuw, een kerk , een fontein (met conserveermiddel kwaliteiten en genezende eigenschappen) en een hangbrug uit de 19e eeuw.De kasteelruïne is te bezichtigen. Een smalle weg voert naar het kasteel dat op een top met vulkanisch gesteente is gelegen en van waaruit je een fraai uitzicht over de Rhônevallei hebt. Het is gebouwd in de periode 1120 - 1160.


BALAZUC

Le plus beaux village, oftewel een van de  mooiste dorpjes van Frankrijk. Een oud Middeleeuws stadje. Uniek aan het dorp is dat het bestaat uit allemaal kleine straatjes, steegjes en doorkijkjes. De huizen zijn klein, oud en schattig. Ze zijn versierd met prachtige bloemen en planten, de muren begroeid met klimop en op de stenen vind je vlinders en hagedisjes. Balazuc heeft een klein centrum waar geen auto's mogen komen. Er heerst een serene sfeer en je waant je er in de Middeleeuwen.Balazuc ligt bovenop een rots en heeft van een afstand een haast sprookjesachtige uitstraling. Onder aan de rots stroomt de rivier de Ardèche, met daarbij een klein kiezelstrandje. Wanneer je het dus warm hebt gekregen van je wandeling, is het een echte aanrader om verkoeling te zoeken in de rivier. Balazuc ligt op ongeveer 25 minuten rijden van Darbres.


AVIGNON

Op ongeveer 1:30u. rijden van Darbres ligt Avignon. Een werkelijk schitterende stad, met een rijke historie. Wist je bijvoorbeeld dat diverse pausen in de 14e en 15e eeuw hier woonden in het Palais du Pape? In Avignon vind je tal van historische monumenten, zoals de Pont de Avignon, waarover in het bekende Franse lied "Sur le pont d'Avignon" gezongen wordt. Van de oorspronkelijke brug met 22 bogen, gebouwd tussen 1171 en 1185 zijn er nog maar 9 bogen over door diverse overstromingen. In het Musée de petit Palais, een museum met uitzicht over het plein van het Palais du Pape vind je diverse schilderijen uit de Renaissance. Dit zijn slechts een paar van vele historische gebouwen die in Avignon staan. Echt een aanrader voor een dagje uit als het weer eens wat minder is.


VALLON PONT D'ARC

Op 45 minuten rijden van de villa ligt Vallon. Een leuk stadje met een gezellig plein en een leuke markt op donderdagmorgen. Als je door het stadje heen rijdt en je neemt de D290 richting St. Martin de Ardèche dan kom je bij een prachtige natuurlijke brug over de Ardèche. Deze brug markeert ongeveer het begin van de Gorges de l'Ardèche.


ST. MONTAN

Volgens de legende leefde in de 5e eeuw in de Picardie een kluizenaar genaamd Montan. Omdat hij de geboorte had voorspeld van een kind dat Sint Rémy werd, zochten veel mensen hem op om hun toekomst te laten voorspellen. De kluizenaar was het slachtoffer van zijn succes en blies de aftocht. Hij vond een nieuw kluizenaarsoord in een kleine vallei in het zuiden van de Ardèche. Het dorp Saint-Montan was geboren. Het is een middeleeuws stadje met een burcht en gelegen op ongeveer 45 minuten van Darbres.


CASCADE DU RAY-PIC

Bij het dorp Péreyres, Lachamp-Raphaël en Burzet ligt deze mooie waterval die uitstort langs basaltorgels met een hoogte van 60 meter, in een prachtige omgeving. Vanaf de parkeerplaats is het nog een half uurtje lopen, waarvan tien minuten over een handgemaakt stenen trapje. Op de parkeerplaats worden in de zomermaanden lokale producten verkocht.


PONT DU DIABLE

De Duivelsbrug bij Thueyts. De afslag naar de brug staat goed aangegeven op de weg van Aubenas naar Le Puy. Een mooi uitzicht op de brug en op de steile, donkerrode basalten rotswand heb je vanaf het belvédère (uitzichtspunt) bij Thueyts. Een wandelpad leidt naar een strandje bij een diepe plek in de rivier waar gezwommen kan worden. Het is een klein bruggetje gebouwd door de Romeinen. Het is er werkelijk een paradijs op aarde! De film "La Grande Vadrouille" met o.a. Louis de Funès is hier opgenomen.


AVEN DE ORGNAC

'Aven' wil zeggen dat de grot een verticale toegang heeft en dat de zalen op verschillende niveaus onder elkaar liggen. In de praktijk betekent dat, dat je niet op moet zien tegen het afdalen en weer beklimmen van veel smalle en steile trappen. De grot is goed begaanbaar met brede trappen en een lift. Er zijn fraaie stalagmieten te bewonderen, in wit, rood en bruin (zie foto). Speciale lichteffecten zorgen voor een sprookjesachtige ervaring. Het prehistorisch museum met een mooi geëxposeerde en omvangrijke collectie is zeker een bezoek waard. Het dorpje Orgnac-l'Aven ligt 18 km. ten zuiden van Vallon Pont d'Arc, ongeveer een uurtje rijden van Darbres.
GROTTES DE MADELEINE

Op de weg langs de Gorges vanuit Vallon, vindt je langs de rivier de "Grottes de Madeleine". De oorspronkelijke natuurlijke ingang ligt 50 meter boven de huidige rivier en werd ontdekt door een herder, die een geit kwijt was. Een rondleiding in diverse talen is mogelijk, waarbij je tot 65 meter onder de grond gaat door het gangenstelsel. Prachtige stalagmieten en stalactieten zijn hier te bewonderen, bij een constante temperatuur in de grond van 15 graden Celsius.

Aangepast zoeken
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu